- NIEUWS VAN BLOK56 -

SSL voor bescherming privacy

SSL voor bescherming privacy

Wat is het doel van AVG?

Het doel van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is met name een nog betere bescherming van persoonsgegevens en het vrije verkeer van persoonsgegevens binnen de Unie te waarborgen.

Wat betekent dit voor uw website?

De Algemene verordening gegevensbescherming heeft betrekking op de gegevensverwerking binnen uw gehele bedrijf. In dit artikel willen we u informeren over een aantal maatregelen met betrekking tot uw website.

SSL certificaat

Als klanten of prospects informatie kunnen aanvragen via een contact- of offerteformulier worden er persoonsgegevens verstuurd via het internet. Denk hierbij aan NAW gegevens, email-adressen of telefoonnummers. Natuurlijk gaat u zorgvuldig om met deze gegevens maar dat is vanaf mei niet meer voldoende. Als eigenaar moet u er ook voor zorgen dat al het verkeer van-en-naar de website op een veilige manier verloopt. Voor die beveiliging wordt de SSL-techniek gebruikt.

Wat is SSL?

SSL is herkenbaar aan https:// voor de URL (het groene slotje), het is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Vertrouwelijke informatie wordt versleuteld en kan niet worden onderschept. Daarnaast zorgt de SSL verbinding ervoor dat informatie die naar de website wordt verstuurd of van de website wordt verzonden niet kan worden aangepast.

Contactformulieren

Vraag via de contactformulieren op uw website alleen om de informatie die u écht nodig heeft voor bijvoorbeeld een offerte of algemene informatie. Vraagt u bijvoorbeeld om een geboortedatum, dan moet u expliciet vermelden waarvoor u deze nodig heeft.

Privacyverklaring

Zet een heldere en goed vindbare privacyverklaring op uw website. Bijvoorbeeld een link onderaan elke pagina (footer) van uw website. Deze privacyverklaring bevat informatie over welke gegevens via de website worden opgeslagen en/of verwerkt.

Wat nu doen?

Als uw website nog niet is beveiligd met een SSL-certificaat adviseren wij u om contact met ons op te nemen zodat we voor mei 2018 kunnen zorgen voor een beveiligde verbinding. We installeren een SSL certificaat en voegen daarnaast ook direct de privacyverklaring toe.

Delen: