- NIEUWS VAN BLOK56 -

Meld uw bedrijf aan bij Google

Meld uw bedrijf aan bij Google
Waarom is lokale zoekmachine optimalisatie zo belangrijk?

Meld uw bedrijf aan bij Google voor het optimaliseren van uw lokale zoekmachine resultaten (SEO). Maar wat betekent dit precies? En waarom is het zo belangrijk?

Google heeft voor bedrijven een speciale afdeling genaamd “Mijn Bedrijf” ingericht. Op deze pagina kunt u een account aanmaken waarop u een pagina over uw bedrijf in kan richten. Niet alleen de standaard gegevens als locatie, openingstijden en een beschrijving kunt u hierop kwijt, er is ook ruimte voor fotos en eventueel klantrecensies.

Zorg dat u te vinden bent wanneer klanten u online zoeken en verfraai uw zoekresultaat, meld u aan bij Google Mijn Bedrijf

Stap 1 – Google Mijn Bedrijf

Meld uw bedrijf aan op Google Mijn Bedrijf. Dit is de eerste en meest essentiële stap om in de lokale zoekresultaten van Google te verschijnen. Google vraagt uw bedrijf te verifiëren om er zeker van te zijn dat de basisinformatie die u verzendt, correct is. De meeste bedrijfseigenaren voeren de verificatie uit via een briefkaart.

Stap 2 – Vermeld de plaatsnaam van uw vestiging op uw website

Zorg dat de plaatsnaam van uw bedrijf goed op uw website aanwezig is, een simpele stap die snel uw positie verhoogt in de lokale zoekresultaten.

Stap 3 – Toon een Google Maps op uw website met de locatie van uw bedrijf

Voor zowel uw klanten als voor uw zoekmachine ranking is het fijn als de locatie van uw onderneming met een professionele kaart als Google Maps wordt aangegeven.

Stap 4 – Zorg dat u recensies krijgt

Wanneer uw website in de lokale zoekresultaten verschijnt, komt de waardering van uw bedrijf er direct onder te staan. Het is dus belangrijk dat u in het begin zo veel mogelijk (het liefst natuurlijk positieve) recensies krijgt. U krijgt dus automatisch een pagina waar klanten hun ervaringen over uw bedrijf kunnen delen. Deze kunt u vinden op uw Google Mijn Bedrijf pagina onder het kopje “Reviews”. Het enige wat u nog te wachten staat is om klanten naar de pagina te verwijzen om iets achter te laten! (tip: zorg voor minimaal 10 recensies).

Gevonden worden in Google?

Met de beschreven stappen kunt u in ieder geval het begin van lokale SEO in gang zetten. Lokale online bezoekers die op zoek zijn naar een dienst die u aanbiedt, zullen u eenvoudiger kunnen vinden.

Heeft u vragen of wilt u uw SEO uitbesteden aan ons? Vraag dan naar onze onderhouds-pakketten en maak van online bezoekers klanten!

Delen: